دسته: اجتماعی

آخرین خبرهای اجتماعی

  • ماجرای پیچیده «پری بلنده»، یکی از سردستگان شهرنو/ چگونه دختران خبرنگار برای به دام انداختن او وارد دهان شیر شدند؟

    ماجرای پیچیده «پری بلنده»، یکی از سردستگان شهرنو/ چگونه دختران خبرنگار برای به دام انداختن او وارد دهان شیر شدند؟

    همین که وارد خانه شدیم وحشت کردیم. دیدیم آن‌جا اداره و موسسه نیست. خجالت می‌کشم بگویم، شرمم می‌آید… زنان لخت و پتی با آرایش‌های غلیظ در حال حرکت بودند.

    ماجرای پیچیده «پری بلنده»، یکی از سردستگان شهرنو/ چگونه دختران خبرنگار برای به دام انداختن او وارد دهان شیر شدند؟

    فهیمه نظری: ساعت پنج بعدازظهر روز یکشنبه‌،۳۰ مرداد ۵۶، دختر جوانی به مجله «جوانان» تلفن می‌زدند:

    – الو! مجله‌ جوانان؟

    – بله خانم بفرمایید.

    – آقا موضوعی را می‌خواستم بگویم. می‌بخشید صدایم می‌لرزد، راستش از ترس نزدیک است صدایم بند بیاید.

    – موضوع چیست خانم! آرام باشید. سرویس فوق‌العاده‌ خبرنگاری مجله‌ «جوانان» حاضر است به شما کمک کند.

    صدای لرزان دختر جوان در گوشی می‌پیچد:

    – من کمک نمی‌خواهم! من خودم را نجات دادم اما به داد دیگران برسید.

    – خواهش می‌کنم اصل ماجرا را بگویید.

    – راستش من برای یکی از دوستانم دنبال کار می‌گشتم. من از خانواده‌ محترمی هستم. وضع مالی ما خوب است. من به زبان انگلیسی آشنا هستم. اعلانی در یک روزنامه‌ انگلیسی‌زبان توجهم را جلب کرد. نوشته بود به یک نفر تایپیست درجه اول زن یا دختر احتیاج است. شماره تلفنی نوشته بود و اسم آقای پری! من برای استخدام دوستم به آن شماره تلفن زدم، به ما گفتند در ساعت ۹ صبح بیایید جلوی بیمارستان فارابی در خیابان سی متری. ما هم رفتیم. در آن‌جا زنی به دیدار ما آمد و ما را برد به داخل خانه‌ای اما همین که وارد خانه شدیم وحشت کردیم. دیدیم آن‌جا اداره و موسسه نیست. خجالت می‌کشم بگویم، شرمم می‌آید… زنان لخت و پتی با آرایش‌های غلیظ در حال حرکت بودند. من به دوستم گفتم به دردسر افتادیم زود باید فرار کنیم. به خدا نفهمیدیم چطور فرار کردیم. از آن وقت تا این لحظه زبان هردوی ما بند آمده. فکر این‌که اشخاصی در این مملکت برای دخترها دام می‌گسترند مرا دیوانه می‌کند. چون خواننده‌ [مجله‌] شما هستم و مبارزه‌ شما را با عوامل فساد می‌خوانم گفتم سکوت من ممکن است باعث شود که دختران دیگر به چاه بیفتند و بلافاصله به شما تلفن زدم.

    خبرنگار مجله بلافاصله از او آدرس و شماره می‌خواهد اما دختر می‌گوید:

    – متاسفم، نه اسمم را می‌توانم بگویم نه آدرسم را و نه خودم را معرفی می‌کنم. شما خودتان باید تحقیق کنید…

    و ارتباط قطع می‌شود.

    آگهی پیدا می‌شود

    خبرنگار به محض این‌که گوشی را زمین می‌گذارد، همکاران سرویس فوق‌العاده را فرامی‌خواند و ماجرا را برای‌شان شرح می‌دهد: «اگر موضوع صحت داشته باشد این یکی از عجیب‌ترین و در عین حال خطرناک‌ترین دام‌هایی است که برای کشانیدن دختران جوان به فساد و فحشا کشیده شده و ما باید این موضوع را دنبال کنیم و نگذاریم عده‌ای دختر معصوم و بی‌گناه به امید استخدام در یک موسسه‌ معتبر به کثیف‌ترین نقطه‌ شهر کشیده شوند.»

    بلافاصله یکی از خبرنگاران داوطلب می‌شود در مرحله‌ اول آگهی را در روزنامه‌ انگلیسی‌زبان پیدا کند. با نشانی‌هایی که دختر داده است، خیلی زود متن اعلان را پیدا می‌کند. ترجمه متن اعلان به این شرح است:

    «یک دختر یا زن حداقل سه سال سابقه‌ کار ماشین‌نویسی داشته باشد برای خدمت تمام‌وقت مورد احتیاج است و حقوق مکفی داده خواهد شد. تلفن ۵۴۱۱۰۷ خیابان سی‌متری، نزدیک سینما مسعود. آقای پری.»

    خبرنگاران به متن اعلان گوش می‌دهند. جمله‌ «مستر پری» به زبان انگلیسی خنده‌دار است. همه می‌زنند زیر خنده. یکی از خبرنگاران بلند می‌شود و شماره‌ تلفن را می‌گیرد و می‌پرسد: «ممکن است با مستر پری صحبت کنم؟…» از آن طرف سیم یک نفر پاسخ می‌دهد: «برو بابا پی کارت! ما مستر پری نداریم ولی پری خانم این‌جاست می‌خواهید صحبت کنید؟» خبرنگار بلافاصله تلفن را قطع می‌کند.

    قضیه هر لحظه جالب‌تر می‌شود. مستر پری ناگهان تبدیل به پری شده و از طرفی آدرس در یک محله نزدیک به «شهرنو» است. بلافاصله یکی از خبرنگاران مجله جوانان مامور می‌شود که ته و توی قضیه را درآورد و فردا یعنی دوشنبه گزارشی به خبرنگاران فوق‌العاده بدهد.

    روز دوشنبه جلسه‌ شور و حال دیگری دارد. بر و بچه‌ها همه جمع‌اند که گزارش همکار خود را بشنوند. حقیقت برملا می‌شود؛ مستر پری آگهی‌دهنده، زن بدنامی به نام «پری بلنده» است. تلفن‌کننده‌ اولی مجله‌ جوانان حق داشته که آن‌چنان بترسد؛ او را به محله بدنام برده بودند.

    نامه به معاون دادستان

    از بامداد سه‌شنبه خبرنگاران مجله جوانان رسما وارد مرحله‌ عمل شدیم. سه خبرنگار مرد و دو دختر داوطلب همه کارهای روزانه‌ خود را زمین می‌گذارند تا در یک سلسله عملیات هیجان‌انگیز و نجات‌بخش شرکت کنند. اول کار آن‌ها طرح شکایت قانونی است. سردبیر مجله نامه‌ای به این شرح برای معاون دادستان می‌نویسد:

    «جناب آقای عالی

    معاونت محترم دادستان تهران

    احتراما

    در روزنامه‌های انگلیسی‌زبان تهران، آگهی کوتاهی چاپ شده است که فتوکپی آن به ضمیمه تقدیم می‌شود. در این آگهی ظاهرا دختران و زنان جوان ایرانی و خارجی به کار دعوت شده‌اند اما به طوری که تحقیقات خبرنگاران مجله نشان می‌دهد و تلفن‌های متعدد چند زن و دختر جوان به دفتر مجله هم آن را تایید می‌کند، حقیقت تلخ این است که زن بدنامی به اسم پری و مشهور به پری بلنده که دارای سوابق سوءمتعددی است این دکان را باز کرده تا به بهانه‌ اشتغال به کار، زنان و دختران ساده‌دل و بی‌تجربه را گمراه کند و به راه‌های ناسالم بکشاند.

    از آن‌جا که وظیفه‌ روزنامه‌نگاری و وجدان اجتماعی حکم می‌کند که در ریشه‌کن ساختن هرگونه لانه‌ فساد با مقامات مسئول همکاری کنیم، قبل از انعکاس شکایات خوانندگان در مجله صلاح دیدیم که مراتب را به آن مقام محترم اطلاع دهیم تا پس از تحقیق و کسب اطمینان از مقاصد سوء و نیات پلید آگهی‌دهنده در مورد فریب دختران و زنان جوان، نسبت به تعقیب و مجازات آگهی‌دهنده و هم‌دستانش اقدام شود. نشانی این زن به موجب همان آگهی به شرح زیر است:

    خیابان سی‌متری، جنب سینما مسعود، مستر پری

    شماره تلفن آگهی‌دهنده هم ۵۴۱۱۰۷ ذکر شده است.»

    یکی از خبرنگاران نامه را به اتاق آقای عالی می‌برد. معاون دادستان تهران بلافاصله در زیر نامه مجله‌ جوانان از کلانتری پانزده تهران می‌خواهد سریعا به این موضوع رسیدگی شود. نامه به جلسه می‌آید و بلافاصله آن را به کلانتری پانزده یعنی ناحیه‌ای که حوادث خطرناک در آن‌جا شکل می‌گیرد می‌برند.

    نخستین جلسه در کلانتری

    دو نفر از خبرنگاران مجله جوانان به کلانتری می‌روند. نامه بلافاصله از طرف رئیس کلانتری مورد بررسی قرار می‌گیرد. رئیس زنگ می‌زند و معاون انتظامی خود را به تشکیل یک جلسه دعوت می‌کند. خبرنگاران گزارش کامل ماجرا را می‌دهند و می‌گویند: «ما حاضریم برای کشف ماجرا همه نوع کمک بکنیم» رئیس می‌گوید: «ما می‌توانیم به استناد همین آگهی برویم و پری بلنده را دستگیر کنیم اما ممکن است به‌سادگی بگوید که این آگهی را من نداده‌ام بنابراین ما از سرویس شما کمک می‌خواهیم که دو دختر زرنگ طبق نقشه‌ای که می‌کشیم وارد عمل بکند، آن‌ها ماموریت دارند که از طریق همین شماره تلفن با پری تماس بگیرند و هنگامی که این تماس حاصل شد و آن‌ها دختر خبرنگار را به داخل خانه کشیدند آن وقت است که مامورین ما وارد عمل می‌شوند و دیگر این موجود کثیف نمی‌تواند منکر بشود.» خبرنگاران می‌گویند: «ما قبول می‌کنیم چون نمی‌خواهیم دختران دیگری از این طریق به فساد و فحشا کشیده شوند اما مسئله این‌جاست که ما حمایت می‌خواهیم. این‌جا را شما بهتر می‌شناسید، یک دختر خبرنگار وقتی بخواهد با چنین موجوداتی وارد جنگ شود احتمال هزار خطر می‌رود شما در تمام مراحل با ما خواهید بود؟…»

    رئیس دستی به پیشانی می‌کشد و می‌گوید: «تمام امکانات ما در اختیار شماست. مخصوصا که شما داوطلبانه در یک کار انسانی وارد شده‌اید. در تمام مراحل اجرای نقشه، مامورین من با لباس شخصی و بیسیم‌های انفرادی، اتومبیل‌های شخصی با مامورین تجسس در کنار شما هستند، شخصا لحظه به لحظه گزارش کار شما را از طریق بیسیم می‌گیرم، به پشتیبانی کامل پلیس اطمینان داشته باشید.»

    فرجام کار

    به هر روی با دستور دادستان کلانتری ۱۵ و نقشه مجله جوانان، دو دختر به عنوان «طعمه» در دسترس پری بلنده قرار داده می‌شوند. پری یکی از آنان را به محله بدنام می‌کشاند ولی درست در لحظه حساس، ماموران کلانتری و خبرنگاران جوانان سرمی‌رسند و ضمن نجات دختر، پری بلنده و همدستانش را تحویل دادسرا می‌دهند. اما در آن برهه با وجود اثبات جرم و سنگینی آن، بازپرس پرونده تنها با صدور یک قرار سی هزار تومانی پری را می‌فرستد پی کارش.

    ماجرای پیچیده «پری بلنده»، یکی از سردستگان شهرنو/ چگونه دختران خبرنگار برای به دام انداختن او وارد دهان شیر شدند؟

    خبرنگاران مجله جوانان در واکنش به این برخورد، طی مقاله‌ای تند خطاب به کیانپور وزیر وقت دادگستری از او می‌خواهند موضوع را روشن کند و پاسخ دهد که چطور زنی با این حجم از فساد را این‌قدر راحت رها کرده‌اند تا باز جوانان بیشتری را به فساد بکشاند، از وزیر پاسخی نمی‌آید و پری بلنده به کار خود ادامه می‌دهد. او از آن سال تا پیروزی انقلاب چندین بار دیگر به جرم فروش دختران ۹ تا ۱۱ ساله به خانه‌های فساد دستگیر می‌شود ولی هر بار بدون مجازاتی درخور رها می‌شود به سر کار خود برمی‌گردد.

    سکینه قاسمی مشهور به پری بلنده یکی از سردستگان شهرنو مدت کوتاهی پس از پیروزی انقلاب توسط پاسداران کمیته‌های انقلاب دستگیر، و سرانجام ساعت یک بامداد روز پنجشنبه بیست‌ویکم تیرماه ۱۳۵۸ به حکم دادگاه‌های انقلاب همراه با یک مرد (منصور باقریان) و دو زن دیگر (صاحب افشاری معروف به اشرف چهارچشم و زهرا عافیها ثریا ترکه) به جرم فساد فی‌الارض تیرباران می‌شود.

    ماجرای پیچیده «پری بلنده»، یکی از سردستگان شهرنو/ چگونه دختران خبرنگار برای به دام انداختن او وارد دهان شیر شدند؟

    منابع:

    جوانان امروز، ۷ شهریور ۱۳۵۶

    جوانان امروز ۲۵ تیر ۱۳۵۸

    کیهان: ۲۴ تیر ۱۳۵۸

    اطلاعات: ۲۱ تیر ۱۳۵۸

  • تسنیم: موارد بدرفتاری مهاجرین افغان یا اخراج افراد دارای مدارک معتبر، بسیار ناچیز است

    تسنیم: موارد بدرفتاری مهاجرین افغان یا اخراج افراد دارای مدارک معتبر، بسیار ناچیز است

    نتایج حاکی است که موارد واقعی بدرفتاری یا اخراج افراد دارای مدارک معتبر، بسیار ناچیز است. آمارها نشان می‌دهد نسبت بدرفتاری به مهاجران بین یک در هزار تا دو هزار نفر و در سفید سنگ حدود یک در ۶۰۰ نفر است.

    تسنیم: موارد بدرفتاری مهاجرین افغان یا اخراج افراد دارای مدارک معتبر، بسیار ناچیز است

    تسنیم نتایج بررسی میدانی اش را درباره ادعاهای اخراج با مدارک قانونی و بدرفتاری با مهاجرین افغان منتشر کرد

    به گزارش عصر ایران ؛ خبرگزاری تسنیم در گزارشی اختصاصی نوشت: در پی گزارش‌هایی درباره بدرفتاری و اخراج مهاجرین افغان دارای مدارک قانونی، خبرنگار تسنیم با بررسی میدانی از اردوگاه سفید سنگ و مرز دوغارون، به جمع‌آوری اطلاعات و مصاحبه با مهاجران و مقامات دو کشور پرداخت.

    نتایج حاکی است که موارد واقعی بدرفتاری یا اخراج افراد دارای مدارک معتبر، بسیار ناچیز است. آمارها نشان می‌دهد نسبت بدرفتاری به مهاجران بین یک در هزار تا دو هزار نفر و در سفید سنگ حدود یک در ۶۰۰ نفر است.

    فقط یک نفر از مصاحبه‌شوندگان اعلام کرده دچار بدرفتاری یا اخراج شده است. این امر نشان می‌دهد که در این زمینه بزرگنمایی رسانه‌ای وجود دارد و چنین ادعاهایی به فضای همدلی ملت‌های ایران و افغانستان لطمه می‌زند.

    مقامات ایرانی و افغانستانی نیز در بازدیدهای مشترک از مرز و اردوگاه، بر حفظ فضای مثبت و همکاری دو کشور تأکید و خواستار پرهیز از بزرگنمایی و اخبار نادرست شدند.

     

  • علت انفجار گاز در منطقه ۲۲ تهران از زبان سخنگوی آتشنشانی

    علت انفجار گاز در منطقه ۲۲ تهران از زبان سخنگوی آتشنشانی

    ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی گفت: انفجار چیتگر ناشی از نشت گاز در یک واحد مسکونی بوده است./صداوسیما

  • اطلاعیه مهم وزارت بهداشت درباره روش جدید تخلیه اطلاعاتی موساد

    اطلاعیه مهم وزارت بهداشت درباره روش جدید تخلیه اطلاعاتی موساد

    وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با صدور اطلاعیه‌ای ارائه مشاوره پزشکی به ایرانیان را شگرد جدید موساد برای جذب خرابکاران و جاسوسان اعلام کرد.

    اطلاعیه مهم وزارت بهداشت درباره روش جدید تخلیه اطلاعاتی موساد

    به گزارش ایسنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انتشار اطلاعیه‌ای تصریح کرد که مشاوره پزشکی روش جدید تخلیه اطلاعاتی مردم ایران، توسط موساد است.

    وزارت بهداشت در این رابطه نوشت که موساد با انتشار پستی عنوان کرده ایرانیانی که نیاز به مشاوره پزشکی دارند با شماره‌های اعلام شده تماس بگیرند و از مشاوره آنلاین استفاده کنند.

    بر اساس گزارش وبدا، این وزارتخانه اعلام کرد که این ادعا از جمله روش‌هایی است که موساد بعد از جنگ اخیر از طریق آن‌ها به دنبال جذب خرابکاران و جاسوسان است و این در حالیست که همه مردم ایران می‌توانند از بهترین پزشکان کشور به صورت حضوری و غیرحضوری، مشاوره پزشکی در مواقع عادی، ضروری و بحرانی دریافت کنند.

  • خبر مهم صندوق بازنشستگی برای بازنشستگان/ واریزی ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ تومانی در راه است

    خبر مهم صندوق بازنشستگی برای بازنشستگان/ واریزی ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ تومانی در راه است

    واریز مرحله دوم وام بازنشستگان کشوری به اواخر تیرماه موکول شد.

    خبر مهم صندوق بازنشستگی برای بازنشستگان/ واریزی ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ تومانی در راه است

    به گزارش  خبرگزاری خبرآنلاین، یک مقام مسوول در صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد: زمان واریز وام بازنشستگان در مرحله دوم، وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری به اواخر تیر ماه موکول شده است و مسئولان همچنان اقدامات و هماهنگی های لازم برای عملیاتی شدن وام ضروری را در دستور کار دارند.

    ایلنا نوشت: از قرار، اسامی واجدین شرایط در مرحله دوم مشخص شده و به احتمال زیاد در این مرحله نیز به ۳۰ هزار نفر از بازنشستگان کشوری  وام ۵۰ میلیون تومانی پرداخت خواهد شد.

     

  • اولین تصاویر از انفجار گاز در یکی از طبقات برج پامچال چیتگر

    اولین تصاویر از انفجار گاز در یکی از طبقات برج پامچال چیتگر

    سخنگوی آتش نشانی گفت: انفجار گاز در یکی از طبقات برج پامچال چیتگر رخ داده است. ۴ نفر در این حادثه مصدوم شده اند./ کانال سپاه پاسداران

     

  • واکنش خبرگزاری قوه قضائیه به شایعه «اقدامات تروریستی» در انفجار برج چیتگر

    واکنش خبرگزاری قوه قضائیه به شایعه «اقدامات تروریستی» در انفجار برج چیتگر

    قوه قضاییه اعلام کرد: انفجار در برج چیتگر هیچ ارتباطی با اقدامات تروریستی ندارد

    واکنش خبرگزاری قوه قضائیه به شایعه «اقدامات تروریستی» در انفجار برج چیتگر

    به گزارش خبرآنلاین به نقل از میزان، خبرگزاری قوه قضائیه؛ انفجار در برج چیتگر به دلیل بی‌احتیاطی مالک در نشت و تجمع گاز بوده است و هیچ ارتباطی با اقدامات تروریستی ندارد.

    همچنین این انفجار هیچ تلفات جانی نداشته است.

  • خبر خوش بنزینی به مردم تهران/ اعلام جزییات

    خبر خوش بنزینی به مردم تهران/ اعلام جزییات

    تعداد پمپ‌بنزین‌های تهران به ۳۶۷ جایگاه افزایش یافت.

    خبر خوش بنزینی به مردم تهران/ اعلام جزییات

    به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با بهره‌برداری از جایگاه اختصاصی “۲۹۶” در ناحیه جنوب، شمار جایگاه‌های عرضه فرآورده‌های نفتی در منطقه تهران به ۳۶۷ باب افزایش یافت.

    جایگاه جدید بهره‌برداری شده در جنوب تهران با عنوان جایگاه اختصاصی “۲۹۶”، در رده جایگاه‌های کوچک‌مقیاس طبقه‌بندی می‌شود و به‌منظور ارتقاء سطح خدمات‌رسانی و تسهیل دسترسی شهروندان به سوخت احداث شده است.

    خبر خوش بنزینی به مردم تهران/ اعلام جزییات

    طبق اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تهران، جایگاه مذکور دارای یک سکو، سه دستگاه دیسپنسر و شش نازل عرضه‌ بنزین است.

  • آلودگی هوا در تهران؛ فوتبال برای دومین روز متوالی تعطیل شد

    آلودگی هوا در تهران؛ فوتبال برای دومین روز متوالی تعطیل شد

    کمیته پزشکی هیات فوتبال استان تهران به دلیل تداوم آلودگی هوا، مسابقات و تمرینات تیم‌های فوتبال استان تهران را برای دومین روز متوالی لغو کرد. این تصمیم، فعالیت‌های ورزشی پایتخت را تحت‌الشعاع قرار داده است.

    آلودگی هوا در تهران؛ فوتبال برای دومین روز متوالی تعطیل شد

    کمیته پزشکی هیات فوتبال استان تهران دستور لغو مسابقات و تمرینات تیم‌های فوتبال استان تهران برای دومین روز متوالی را صادر کرد.

    به گزارش ورزش سه، افزایش آلودگی هوا در استان تهران بار دیگر فعالیت‌های ورزشی به ویژه در حوزه فوتبال را تحت‌تأثیر قرار داده است و در شرایطی که انتظار می‌رفت مسابقات و تمرینات تیم‌های تهرانی از سر گرفته شود، اما تداوم آلودگی موجب تمدید تعطیلی‌ها شد.

    دکتر علی پورمند، رئیس کمیته پزشکی هیات فوتبال استان تهران، با تایید این خبر گفت: «به دلیل بالا بودن شاخص آلودگی هوای استان تهران از سطح استاندارد، باشگاه های فوتبال در استان تهران در روز سه شنبه مورخ هفدهم تیرماه سال ۱۴۰۴ نیز اجازه هیچ گونه فعالیتی را نخواهند داشت.»

    به این ترتیب برای دومین روز متوالی انجام فعالیت های ورزشی در استان تهران ممنوع خواهد بود.

     

  • بیانیه جمعی از مدافعان حقوق بشر در پی تجاوز ۱۲ روزه اسرائیل

    جمعی از مدافعان حقوق بشر، کنش‌گران سیاسی و مدنی، وکلای دادگستری، روزنامه‌نگاران و برخی شخصیت‌های علمی و استادان دانشگاه‌های ایران، اروپا و آمریکا در پی تجاوز ۱۲ روزه اسرائیل، بیانیه ای منتشر کرده اند.

    به گزارش خبرآنلاین، جمعی از مدافعان حقوق بشر، کنش‌گران سیاسی و مدنی، وکلای دادگستری، روزنامه‌نگاران و برخی شخصیت‌های علمی و استادان دانشگاه‌های ایران، اروپا و آمریکا در پی تجاوز ۱۲ روزه اسرائیل، بیانیه ای منتشر کرده اند.

    متن بیانیه به شرح زیر است؛ 

    به نام خدا، آزادی و صلح

    نمایندگان محترم کنگره آمریکا
    امضاکنندگان این نامه شامل دیدگاه‌های جمعی از مدافعان حقوق بشر، کنش‌گران سیاسی و مدنی، وکلای دادگستری، روزنامه‌نگاران و برخی شخصیت‌های علمی و استادان دانشگاه‌های ایران، اروپا و آمریکاست که مستقل از حاکمیت ایران قلمداد می‌شوند.
    ما در آستانه سفر نتانیاهو به آمریکا در چند روز آینده که می‌تواند بار دیگر امریکا را وارد جنگی تازه کند، یادآور می‌شویم که در جریان تجاوز ۱۲ روزه اسرائیل که با پشتیبانی دولت کنونی آمریکا صورت گرفت، صدها تن از شهروندان، کودکان و زنان کشته شدند. بدیهی است که حکومت ایالات متحده آمریکا با مشارکت در وقوع این فاجعه انسانی و حمایت آشکار از آن، نزد وجدان عمومی مردم جهان و در قبال خون قربانیان این جنگ که شامل تعداد زیادی از کودکان، زنان و دیگر شهروندان غیرنظامی ایران بودند، مسئولیت حقوقی و اخلاقی دارد.
    شما سوگند خورده‌اید که از آرمان‌های بنیان‌گذاران آمریکا برای مدارا و صلح دفاع کنید. ولی آقای ترامپ در مقام رییس جمهور کنونی ایالات متحده، در حمایت از اسراییل به کشوری حمله کرد که در طول بیش از دو قرن گذشته، هرگز آغازگر هیچ جنگی نبوده است؛ حال آن که حاکمیت اسراییل در روند هفتاد سال گذشته و به‌ویژه دولت راست‌گرای نتانیاهو در دو سال اخیر، نه تنها همواره در چارچوب سیاست‌های جنگ‌طلبانه و تولید خشونت و تروریسم دولتی و سازمان‌یافته عمل کرده‌اند، بلکه به تایید دیوان دادگستری بین‌المللی لاهه، بارها و به‌طور مستمر، مرتکب نقض گسترده حقوق بشر، نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت، کوچ اجباری، آوارگی و سلب اجباری تابعیت از ملت فلسطین شده‌اند.
    حاکمیت اسراییل در طول هفت دهه گذشته، حتی به توافق‌نامه صلح ۱۹۶۷ و قرارداهای کمپ‌دیوید و اسلو پایبند نبوده و با اشغال اراضی گسترده‌ای از لبنان، سوریه، اردن و مصر و همچنین تداوم شهرک‌سازی در مناطق متعلق به فلسطینیان، برخلاف قطعنامه‌های مکرر سازمان ملل اقدام کرده و به‌دفعات، عدم تعهد به نظام بین‌الملل و راهبرد جنگ‌طلبانه خود را ثابت کرده‌ است.
    در هقته‌های اخیر نیز اسراییل به بهانه دسترسی قریب‌الوقوع ایران به تسلیحات نامتعارف هسته‌ای، آغازگر جنگ بود و این ادعا نه تنها در تضاد با گزارش سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا مطرح شد، بلکه حتی دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در بحبوحه جنگ و در جلسه شورای امنیت اعلام کرد که: «هیچ دلیلی برای تلاش ایران در دستیابی به بمب اتم در دست نداریم.»
    این جنگ، در میانه مذاکرات جاری دیپلماتیک میان ایران و آمریکا و درست در زمانی رخ داد که بیش از گذشته، احتمال دستیابی به یک راه‌حل سیاسی و توافق صلح‌آمیز هسته‌ای وجود داشت و در نهایت، افزون بر تعلیق روند دیپلوماسی، منجر به تخریب وسیع مناطق مسکونی، ترور مقامات رسمی نظامی، دانشمندان و کشتار نزدیک به هزار نفر از شهروندان غیرنظامی ایران در طول ۱۲ روز و بمباران زندان اوین شد که مصداق آشکار «جنایت جنگی» به شمار می‌رود. در کمال تاسف باید یادآوری کرد که بلافاصله پس از این واقعه هولناک، رسماً اعلام شد که مقدمات این جنگ، از مدت‌ها پیش تدارک دیده شده است. این اقرار رسمی دولت اسراییل که به تایید مقامات ارشد سیاسی دولت ترامپ هم رسید، نشان می‌دهد که در روند گفت‌وگوهای دیپلماتیک، صداقتی وجود نداشته است.
    حمایت‌های سیاسی، مالی و نظامی دولت آمریکا از اسراییل در طول هفت دهه گذشته، نه‌تنها در چارچوب ضرورت‌های بنیادین منافع ملی آمریکا و برنامه راهبردی آمریکا در قبال ایران قابل تفسیر نیست و دقیقاً در راستای هدف راهبردی دولت اسراییل مبنی بر براندازی نظام جمهوری اسلامی و تجزیه ایران قرار دارد، بلکه به اعتبار حقوقی قانون اساسی و جایگاه اخلاقی ملت و کشور آمریکا در افکار عمومی مردم جهان آسیب جدی وارد ساخته است. از این رو، انتظار می‌رود که شما به عنوان نمایندگان مردم آمریکا نباید اجازه دهید یک سیاستمدار بدنام و ناشایست مانند نتانیاهو، برنامه راهبردی‌تان را نادیده بگیرد و با اعتبار کشورتان بازی کند.
    باید متاسف بود که این جنگ در چارچوب تئوری جعلی، توجیه‌ناپذیر و خلاف اصول مسلم حقوقی قرار دارد که از آن به «جنگ پیشگیرانه» تعبیر می‌شود و هدفی جز تجدیدنظرطلبی در اصول بنیادین لیبرال دمکراسی، تحمیل الگویی غیرانسانی بر حقوق بین‌الملل و زمینه‌سازی برای بازتولید سیاست‌های سلطه‌گرانه نظامی و فاشیستی و مبتنی بر تبعیض نژادی ندارد. از این رو، امضاکنندگان این نامه، ضمن دفاع از استقلال، تمامیت ارضی، توان دفاعی و امنیت ملی ایران انتظار دارند که کنگره آمریکا نماد صلح و دمکراسی در جهان باشد و نه حامی نتانیاهو که بی‌رحم‌ترین منادی جنگ و تروریسم و خشونت و نقض فراگیر حقوق بشر پس از جنگ دوم جهانی است.
    امضاکنندگان این نامه هشدار می‌دهند که حمایت گسترده و همه‌جانبه آمریکا از دولت راستگرای نتانیاهو، چنان‌چه به آغاز دوباره جنگ و از سرگرفتن حملات خشونت‌بار اسراییل به ایران منجر شود، موقعیت آمریکا را در افکار عمومی مردم جهان به‌شدت تضعیف می‌کند و آثاری به مراتب تلخ‌تر و مخرب‌تر از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی دکتر مصدق بر اذهان ملت ایران به جا می‌گذارد. از این رو، شایسته است که نمایندگان محترم کنگره آمریکا با استفاده از ظرفیت‌های قانونی که در مهار سیاست‌های نومحافظه‌کارانه و غیردمکراتیک دولت ترامپ در اختیار دارند و با بهره‌گیری از موقعیت سیاسی، اقتصادی و نظامی آمریکا در نظام مدیریت جهانی، ضمن جلوگیری از تکرار جنگ ویران‌گر و وحشت‌آفرین در طول روزها و هفته‌های پیشِ رو در خاورمیانه، زمینه بازگشت به دیپلوماسی را فراهم کنند و در راستای بسط همکاری‌های سازنده در حوزه خلیج فارس که می‌تواند متضمن منافع ملی ایران و آمریکا باشد، افق‌گشایی کنند.

    ۱.    آذرافزا، مرضیه (مسئول موسسه آموزش‌های مدنی مام )
    2.    آرامش، رسول (رییس شورای بازرسی حزب مجمع ایثارگران)
    3.    آرمین، محسن (نماینده مجلس ششم از تهران، رییس دفتر سیاسی حزب توسعه ملی و نایب رییس جبهه اصلاحات ایران)
    4.    احمدزاده، حمید (مسئول شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران اکثریت)
    5.    احمدی، حسین (عضو شورای مرکزی و سخنگوی حزب مجمع ایثارگران)
    6.    احمدی، عباس (مسئول شاخه کردستان حزب مجمع ایثارگران)
    7.    الویری، مرتضی (زندانی سیاسی قبل و بعد از انقلاب و شهردار پیشین تهران)
    8.    امام، جواد (دبیرکل حزب مجمع ایثارگران و زندانی سیاسی پس از انقلاب)
    9.    ایازی، محمدعلی (عضو ارشد مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و استاد دانشگاه)
    10.    ایزدی، علی (مدیر شبکه اندیشه و مقیم انگلستان)
    11.    بازرگان، عبدالعلی (عضو ارشد نهضت آزادی ایران و پژوهش‌گر دینی)
    12.     بازرگان، ابوالفضل (عضو شورای مرکزی و رییس دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران)
    13.    باقی، عمادالدین (مدرس دانشگاه، بنیان‌گذار دو نهاد حقوق بشری «انجمن دفاع از حقوق زندانیان» و «پاسداران حق حیات» و برنده چهار جایزه بین‌المللی حقوق بشر)
    14.    بنی‌اسدی، محمد حسین (دبیرکل نهضت آزادی ایران و زندانی سیاسی پس از انقلاب)
    15.    بهنود، مسعود (نویسنده و روزنامه‌نگار)
    16.    پیمان، حبیب‌الله (دبیرکل جنبش مسلمانان مبارز و زندانی سیاسی قبل و پس از انقلاب)
    17.    ترکاشوند، محسن (عضو شورای مرکزی حزب مجمع ایثارگران و نماینده مجلس ششم۹
    18.    تهرانی، رضا (مدیر مسئول مجله کیان)
    19.    توسلی، محمد (دبیرکل سابق نهضت آزادی ایران و زندانی سیاسی قبل و پس از انقلاب)
    20.    جعفری، محمد (مدیر مسئول سابق روزنامه انقلاب اسلامی)
    21.    حاضری، علی‌محمد (قائم مقام حزب انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها و استاد بازنشسته جامعه‌شناسی در دانشگاه تربیت مدرس)
    22.    خاتمی، محمدرضا (نایب رییس مجلس ششم و دبیرکل پیشین حزب جبهه مشارکت ایران)
    23.    خانیکی، هادی (استاد ارتباطات دانشگاه علامه، کنشگر سیاسی و فرهنگی و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران)
    24.    خدایاری، علی‌اصغر (معاون سیاسی حزب اتحاد ملت ایران)
    25.    خلیلی، سعید ( قاضی پیشین دادگستری و وکیل حقوق بشری)
    26.    رجایی، علیرضا (عضو شورای فعالان ملی مذهبی، عضو شورای سردبیری ماهنامه ایران فردا و زندانی سیاسی پس از انقلاب)
    27.    رفیعی، حسین (فعال ملی مذهبی، زندانی سیاسی پس از انقلاب و استاد بازنشسته دانشگاه)
    28.    رمضان‌زاده، عبدالله (استاد بازنشسته دانشگاه تهران و سخنگوی دولت جمهوری اسلامی در دوران ریاست جمهوری سید محمد خاتمی)
    29.    سحابی، حامد (عضو شورای سردبیری و مدیر مسئول سابق نشریه ایران فردا و زندانی سیاسی پس از انقلاب)
    30.    سلحشوری، پروانه (نماینده تهران در مجلس دهم، تحلیل‌گر سیاسی و منتقد حکومت)
    31.    سلیمانی، داود (رییس دفتر سیاسی حزب انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها، نماینده تهران در مجلس ششم، زندانی سیاسی پس از انقلاب)
    32.    سهیمی، محمد (استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی)
    33.    شکوری راد، علی (نماینده تهران و نائب رییس مجلس ششم و دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت ایران)
    34.    شریف پور ـ هیکس، الهه (وکیل دادگستری و فعال حقوق بشری در اروپا)
    35.    صادقی، محمود (دبیرکل حزب انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها و نماینده تهران در مجلس دهم)
    36.    صارمی، مرتضی (مسئول هیات اجرایی حزب مجمع ایثارگران)
    37.    صباغیان، هاشم (عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران و وزیر کشور سابق دولت جمهوری اسلامی ایران در دوران نخست‌وزیری مهدی بازرگان)
    38.    صدر، رضا (وزیر بازرگانی سابق دولت جمهوری اسلامی در دوران نخست‌وزیری مهدی بازرگان و عضو ارشد نهضت آزادی ایران)
    39.    صفایی فراهانی، محسن (رییس اسبق فدراسیون فوتبال، قائم مقام وزیر اقتصاد در دولت سید محمد خاتمی و زندانی سیاسی پس از انقلاب)
    40.    ضیائی بیگدلی، محمدرضا (استاد حقوق بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی)
    41.    طهماسبی، علی (پژوهشگر فرهنگ و ادیان)
    42.    عرب سرخی، فیض الله (رییس هیات اجرایی حزب توسعه ملی)
    43.    عطایی، محمد (استاد تاریخ، دانشگاه ماساچوست)
    44.    علوی تبار، علیرضا (پژوهشگر و استاد بازنشسته دانشگاه)
    45.    عماری، مناف (وکیل دادگستری در نروژ)
    46.    غیرت، فریده (کنش‌گر حقوق بشر، نایب رییس انجمن حمایت از زندانیان و عضو سابق هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز)
    47.    قوچانی؛ محمد (مدیر مسئول و سردبیر مجله آگاهی‌نو )
    48.    کاتوزیان، امیرمصدق (روزنامه‌نگار مقیم اروپا)
    49.    کمالی، حسین (استاد تمام دانشگاه بین‌المللی هارتفورد)
    50.    کیانی، مهدی (مسئول شورای سیاسی حزب مجمع ایثارگران)
    51.    محمدپور، داریوش (استاد دانشگاه مقیم اروپا)
    52.    مزروعی، علی (روزنامه نگار، فعال سیاسی و نماینده سابق مجلس)
    53.     مسرت، پروفسور محسن (استاد دانشگاه-آلمان برلین)
    54.    معتمدی مهر، مهدی (معاون هیات اجرایی نهضت آزادی ایران و زندانی سیاسی پس از انقلاب)
    55.    معیدفر، سعید (استاد دانشگاه تهران و رییس انجمن جامعه‌شناسی ایران)
    56.    معین، مصطفی (وزیر سابق علوم و آموزش عالی دولت جمهوری اسلامی ایران در دوران ریاست جمهوری سید محمد خاتمی و رییس انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فن‌آوری و استاد بازنشسته دانشگاه تهران)
    57.    منتجبی، اکبر (رئیس انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران و سردبیر روزنامه سازندگی)
    58.    منتظری، احمد (مسئول دفتر مرحوم آیت الله العظمی منتظری)
    59.    منصوری، آذر (رییس جبهه اصلاحات ایران و دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران)
    60.    مولاوردی، شهیندخت (دبیرکل جمعیت حقوق بشر زنان و معاون رییس جمهور در دولت حسن روحانی)
    61.    مولوی، علی اصغر (استاد دانشگاه در رشته فیزیک پزشکی و رییس سابق دانشگاه حکیم سبزواری)
    62.    میثمی، لطف الله (مدیرمسئول نشریه سیاسی راهبردی چشم انداز ایران و زندانی سیاسی دوران پهلوی و دوران نظام جمهوری اسلامی)
    63.    میردامادی، محسن ( دبیرکل حزب جبهه مشارکت ایران و زندانی سیاسی پس از انقلاب)
    64.    میرسعیدی، منصور (استاد دانشگاه و رییس پیشین دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی تهران)
    65.    میرلوحی، محمود (معاون اجرایی دبیرکل حزب ملت ایران)
    66.    نقی‌ئی، طاهره (دبیرکل سازمان معلمان ایران و محکوم سیاسی)
    67.    نوروزی، صادق (دبیرکل حزب توسعه ملی ایران)
    68.    نورانی‌نژاد، حسین (قائم مقام حزب اتحاد ملت ایران و زندانی سیاسی پس از انقلاب)
    69.    وزیری، طهماسب (مسئول هیات سیاسی/ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران اکثریت)
    70.    هادی هادیزاده (استاد بازنشسته فیزیک هسته‌ای در دانشگاه مشهد و عضو ارشد نهضت آزادی ایران)
    71.    یوسفی اشکوری، حسن (پژوهشگر دینی مقیم اروپا و نماینده مجلس اول پس از انقلاب ۱۳۵۷)